Borculo 26 mei 2024

SJO UNO ’21 en Gerard Magendans tekenen voor een goede jeugdopleiding.

UNO ’21 bouwt hiermee verder aan een kwalitatief goede jeugdopleiding. Met het aantrekken van Gerard Magendans als hoofd opleidingen krijgen onze trainers en leiders nog betere ondersteuning.

Voor UNO ’21 is dit een logisch vervolg op de aansluiting bij de Twente/Heracles Academie; waarbij het verbeteren van de voetbaltechnische vaardigheden binnen de lokale verenigingen centraal staat.

“Door jeugdspelers een goede technische basis te bieden, zorgen we ervoor dat ze met meer plezier spelen en langer blijven sporten”, aldus Remco van den Berg (hoofd Voetbal Technische Zaken)

Met de komst van Gerard haalt UNO’21 een schat aan ervaring op zowel voetbaltechnisch als pedagogisch gebied binnen. Gerard is al jaren actief als voetbaltrainer bij diverse clubs in de regio en heeft een  achtergrond als docent lichamelijke opvoeding binnen het (speciaal) onderwijs.
“Voor ons is Gerard echt de ideale man voor deze positie en we zijn dan ook zeer verheugd dat hij UNO ’21 komt versterken”, laat Remco weten.

Gerard staat er binnen UNO ’21 niet alleen voor. Hij gaat in zijn positie nauw samenwerken met alle trainers en in het bijzonder Thijmen de Vries en Roy Venderbosch. De laatste twee heren zullen vanaf komend seizoen de trainingen voor de pupillen vorm gaan geven en het team trainers op technisch vlak ondersteunen.