De kogel is door de kerk! UNO’21 (Uut Noaberschap Ontstoan), de unieke samenwerking tussen de jeugdafdelingen van v.v. Noordijk, Sp. Haarlo, EGVV, GSV’63 en v.v. Reünie, gaat er echt komen. Alle 5 verenigingen hebben ingestemd met de plannen die het afgelopen half jaar zijn ontwikkeld. Dit betekent dat ca. 250 jeugdleden ingaande het seizoen 2021-2022 onder de vlag van UNO’21 gaan voetballen.

Het akkoord is tot stand gekomen na een zorgvuldig proces waarin er gaandeweg steeds meer vertrouwen in elkaar is ontstaan. De clubsentimenten werden opzij gezet en maakten plaats voor het gezamenlijke doel een toekomstbestendige jeugdafdeling op te bouwen.

De afgelopen maanden is er door vertegenwoordigers van alle verenigingen keihard en eendrachtig samengewerkt om de nieuwe jeugdafdeling vorm te geven. In werkgroepverband werden eerst de meest controversiële onderwerpen opgepakt. Alhoewel er onderlinge verschillen waren, bleken deze nooit onoplosbaar.

De komende periode moet er nog veel werk verzet worden, maar het bereikte akkoord biedt voldoende basis om dit met vertrouwen tegemoet te zien. De komende weken zullen wij het nieuw gekozen tenue onthullen en wordt een aantal sponsoren gepresenteerd dat UNO’21 nu al het vertrouwen heeft gegeven. We zullen u daar binnenkort over informeren.