Het eerste seizoen van UNO’21 zit erop. Sportief gezien kan dit unieke samenwerkingsverband terugkijken op een mooie start. De belangrijkste doelstelling om de jeugd uit de verschillende dorpen met plezier te laten voetballen op het eigen niveau is ruimschoots behaald.

Het was opvallend om te zien hoe snel spelers en trainers/leiders zich aan de nieuwe situatie aanpasten. De sfeer binnen de teams was gezellig en gedreven! Kinderen uit verschillende dorpen leerden elkaar kennen en nieuwe vriendschappen werden gesmeed. Het sociale karakter en belang van een (voetbal) vereniging werd hier op een prachtige manier getoond.

Naast alle positieve ontwikkelingen werd het gebruik van de locaties als punt van verbetering  gezien.
De oorspronkelijke verdeling van de activiteiten over de 4 locaties bleek  in de praktijk te gefragmenteerd en dat gaf een paar praktische problemen. De moederverenigingen hebben in gezamenlijk overleg besloten om voor duidelijkheid en eenvoud te kiezen; per komend seizoen wordt er op 1 centrale locatie getraind en gespeeld (wedstrijden).

De keuze voor de hoofdlocatie is hierbij gevallen op Sportpark de Wildbaan in Borculo.
Door de  grondige verbouwing van het Sportpark kan UNO’21 in het nieuwe seizoen beschikken over een kunstgrasveld. Afgelastingen van training en wedstrijden vanwege een te nat veld zijn daarmee grotendeels verleden tijd. En niet onbelangrijk; kinderen leren ook op deze ondergrond goed voetballen.

De binding van de jeugd met de moederverenigingen wordt op een andere manier ingevuld.